Ako obliecť bábätko v lete

Letné krásne, slnečné dni doslova lákajú k tomu, aby sme išli s bábätkom von. Kto by vlastne chcel byť zavretý doma medzi rozpálenými stenami, keď je vonku tak krásne. Prechádzka v parku, výlet do lesa, relax pri rybníku alebo výlety za kultúrou. Zaziť sa toho dá veľmi veľa. Ako ale v horúcom slnečnom počasí obliecť bábätko? Na čo všetko si dať pozor a na čo nikdy nezabudnúť? Poradíme vám, ako na to.

 

Vrstvení léto

 

1. vrstva

Začneme základnou vrstvou a tou môže byť body z tenkého Outlast®-u s krátkym alebo dlhým rukávom s ohľadom na počasie a vek bábätka. Ku body rozhodne patria polodupačky a čiapka z tenkého Outlast®-u, ktorá spoľahlivo ochráni pokožku hlavy vašeho bábätka. Ďalšou variantou je overal Outlast® tenký s krátkym alebo dlhým rukávom, opäť podľa situácie.

2. vrstva

Keď teplota klesne pod 26 stupňov, napríklad keď sa večer ochladí, oblečieme bábätku kábatik z podšitej kolekcie s Outlast®-om.

3. vrstva

Bábätko máme oblečené a teraz pridáme poslednú, 3. vrstvu, ktorou je deka tenká Outlast®. Ňou bábätko prikryjeme v chladnejších dňoch, alebo večeroch.

Zostáva ešte pridať zopár dobrých rád a môžete sa vybrať v ústrety letu.

Môže sa ísť vôbec von s bábätkom v horúcich letných dňoch?

  • Určite môže. Ale s rozumom. Medzi 11. a 15. hodinou sú teploty najvyššie a práve v tomto čase radšej doprajte pauzu sebe, bábätku a koniec koncov aj väčším deťom. Schovajte sa do tieňa a odpočívajte. Na prechádzky sa vydajte do sviežeho rána, alebo príjemného večera.
  • Pokiaľ je to možné, snažte sa v lete tráviť čo najviac času kdekoľvek inde než v mestskej vyhni plnej horúceho betónu a asfaltu. Príroda poskytuje množstvo tienistých miest a priamo vyzýva na prechádzky.

Na čo dať pozor v lete pri bábätku?

  • Hlavnou zásadou je nevystavovať bábätko priamemu slnečnému žiareniu. Jeho pokožka je veľmi citlivá, neobsahuje takmer žiadne ochranné farbivo. Najmenej do 6 mesiaca veku sa u bábätiek nemôžu používať ani opaľovacie krémy a aj v neskôršom veku je potrebné natierať iba opatrne a prípravky špeciálne na to určenými.
  • Pokiaľ kočiar na priamom slnku zakrývate plienkou, dávajte si pozor - táto tenká priedušná látka vytvorí v kočiari do 30 minút horúce a nedýchateľné prostredie. Pravidelne kontrolujte ako je bábätku v zakrytom kočiari. Prehriate bábätko má červené líčka a je nekľudné.
  • V lete majú bábätká, rovnako ako my dospelí, väčší smäd. Kojené bábätká nezabúdajte prikladať častejšie. Bábätkám, ktoré krmíte umelou výživou, môžete pitný režim doplniť prevarenou vodou, alebo kojeneckým čajom.
  • V teple viac hrozia zapareniny, preto bábätko častejšie prebaľujte a pokiaľ je to možné, nechávajte ho s holým zadočkom. Pre všetky prípady je tu naše nepriepustné prestieradlo.

 900d601034f_3