Čiapočka na jar… ale ktorú?

Naše mamičky to vo svojej podstate mali o dosť jednoduchšie – na zimu pletenú čiapočku od babičky, na leto plátený klobúčik – a nejaké prechodné obdobie? Jedno alebo druhé, podľa toho, koľko práve fúkalo.

My moderné mamy sa ale topíme v mori možností a s prvými hlavičkami snežienok už usilovne premýšľame, ako zaistiť našim malým miláčikom čo najlepší tepelný komfort a zároveň aj ochranu pred vrtkavým jarným slnkom. Čo zaobstarať na obdobie, kedy je na zimné čiapky už veľmi teplo, ale ešte príliš chladno na ľahučké letné klobúčiky?

Odpoveď „čiapočka z funkčného materiálu“ sa ponúka, ale ani pokiaľ zostanete pri značke Little Angel, nie je voľba úplne jednoduchá – v ponuke je toho totiž toľko, že vybrať len jednu čiapočku je v podstate nemožné! To máte teplý Outlast („šmyk“), tenký Outlast, podšité farebné čiapočky, čiapočky na zaväzovanie, čiapočky bez zaväzovania, šiltovky… a aby to bolo ešte zložitejšie, v ponuke nájdete aj outlastové kukly.

Na jar, kedy ešte nie je úplne teplo, sa obzvlášť pre malé bábätká skvele hodí teplejšia verzia Outlastu – čiapočky neprefúknu, v chladnejšom počasí zahrejú a zároveň nie sú príliš hrubé, aby v nich bolo deťom príliš horúco, keď sa do toho slniečko rozhodne oprieť. A keď už sa zapotí, „šmykový“ Outlast odvádza pot rovnako dobre (ak nie lepšie – pretože väčšia funkčná plocha sa prirodzene rovná viac „funkcie“) ako jeho tenší „letný variant“.

Ak chcete na chladnejšiu časť jari superštýlovú pokrývku hlavy, ktorá spoľahlivo zahreje, môžete zvoliť niektorú z krásnych farebných čiapočiek podšitých hebučkým tenkým Outlastom – a skvelá správa pre malé parádnice a gentlemanov, tieto čiapočky môžete nakombinovať napríklad s kabátikmi, nákrčníkmi či šatkami na krk!

Ak zvolíte tenký Outlast, určite tiež neoľutujete – naozaj teplé dni na seba nenechajú dlho čakať a tieto čiapočky okrem sviežeho ranného vetríka spoľahlivo ochránia aj pred slnkom, ktoré môže byť v tomto období veľmi zradné (pre extra ochranu pred jeho lúčmi je možné vybrať aj variant so šiltom).

Kukly, ktoré sú ušité z teplejšieho Outlastu, sú potom v podstate nevyhnutnosťou pre nosiace mamičky (a nielen pre nich, hodia sa pre ktoréhokoľvek malého aj odrastenejšieho divocha)! Čo poskytne lepšiu ochranu hlavy a krku bábätku aj väčšiemu batoľaťu v šatke či nosidle ako skvele padnúca kukla s dostatočne dlhým a širokým golierom? Toto všetky kukly Little Angel spĺňajú.

Tajný tip na záver – všetky čiapočky aj kukly od Little Angel sú úžasne pružné a často skvele sedia aj niekoľko sezón. Takže ak vaše dieťa nestihne niektorú čiapočku vynosiť na jar, veľmi pravdepodobne ju ešte využije aj na jeseň!