Ako obliecť bábätko na jeseň? Alebo ako vrstviť oblečenie s funkčným materiálom Outlast®

Keď sa bavíme o tom, ako obliecť bábätko do jesenného počasia je asi každému jasné, že jednoduchý návod neexistuje. Jesenné počasie totiž dokáže rodičov poriadne potrápiť. Chvíľu je počasie „na tričko“ a o pár minút neskôr vietor privanie chladný vzduch, ktorý pripomenie, že sa blíži zima. Ako sa s tým teda popasovať?

Dobrou správou je, že keď vrstvíte oblečenie s Outlastom®, nemusí vás menšia zmena počasia rozhodiť. Oblečenie z termoregulačného materiálu Outlast® sa totiž so zmenami počasia vysporiadava čiastočne samo. ako to robí? Využíva zmeny skupenstva látok, ktoré preberajú skladujú a znovu odovzdávajú teplo. Viac sa dozviete TU.

Začneme tým, že si jesenné počasie pre poriadok rozdelíme na chladné a teplé podľa toho, v akej časti roka sa práve nachádzame. November sa bude rozhodne riadiť vrstvením pre chladnejšiu jeseň, zatiaľ čo v septembri sa budete skôr riadiť vrstvením pre jeseň teplý. Dosť bolo teória, ideme vrstviť!

CHLADNÁ JESEŇ

1. vrstva

Začnime spodnou, teda prvou vrstvou. Tú môže tvoriť tenké body s dlhým rukávom a tenké polodupačky, alebo overal aj v tenkom variante s dlhým rukávom. Oba varianty bábätka zaistia ideálnu spodnú vrstvu.

2. vrstva

Druhú vrstvu pre chladné jesenné dni nájdete spoľahlivo v našej kolekcii NICKI. Vyberať môžete rovno opäť z viacerých variantov druhej vrstvy. Buď bude druhou vrstvou kabátik NICKY Outlast® s polodupačkami NICKI, ktoré môžeme nahradiť teplákmi, alebo rovno overal NICKI Outlast®. Výber je len na vás. V tejto fáze nesmieme zabudnúť na doplnky. Podľa počasia zvolíme buď doplnky z kolekcie NICKI, alebo môžeme použiť niektorú z našich pletených čiapok.

3. vrstva

Bábätko máme oblečené, a teraz pridáme poslednú, 3. vrstvu, a tou je Fusak Exclusive Mazlík Outlast®. Variantov a designov u nás v Little Angel nájdete veľa.

Bábätko sa v kočíku hýbe len málo, preto musí byť dobre zakryté. Keď teploty klesnú pod bod mrazu, odporúčame cez fusak dať ešte dvojitú deku MAZLÍK Outlast®, alebo deku z kolekcie NICKI, ktorá podporí tepelnú pohodu vášho bábätka.

 

 

TEPLÁ JESEŇ (BABIE LETO)

1. vrstva

Začnime spodnou, teda prvou vrstvou. Tú môže tvoriť tenké body s dlhým rukávom a tenké polodupačky, alebo overal aj v tenkom variante s dlhým rukávom. Oba varianty bábätka zaistia ideálnu spodnú vrstvu.

2. vrstva

Druhú vrstvu pre teplé babie leto nájdete v našej PODŠITEJ kolekcii. Kabátik podšitý Outlast® zaistí teplotnú pohodu vášho bábätka. V tejto fáze nesmieme zabudnúť na doplnky. Podľa počasia zvolíme buď doplnky z kolekcie PODŠITÉ, alebo môžeme použiť niektorú z našich šmykových čiapočiek.

3. vrstva

Bábätko máme oblečené, a teraz pridáme poslednú, 3. vrstvu, a tou je dvojitá deka MAZLÍK Outlast®, alebo deka z kolekcie NICKI.

 

Nezostáva nič iné, len pridať pár dobrých rád a môžete vyraziť v ústrety jesennému počasiu!

 

Hlava v teple

Aj keď sa jesenné počasie môže zdať slnečné, bábätko musí mať na hlave vždy čiapku. Cez hlavu uniká až 70% tepla, preto môže byť viac navlečené a bude mu chladno. Čiapka tiež chráni ušká, najmä pred vetrom.

Do kočíka deka

Bábätko sa v kočíku hýbe len málo, preto musí byť dobre zakryté. Vyberte si z nášho širokého sortimentu diek, v ktorých bude bábätko ako v bavlnke.

Je mu teplo, alebo zima?

Bábätko vám nepovie, či mu je zima, alebo teplo. Možno bude nepokojné a bude plakať, ale môže tiež spať a byť pritom spotené. Či má vaše dieťatko vo vrstvách oblečenia pohodlie, zistíte dotykom. Spotená hlavička, zátylok alebo chrbát hovorí jasne – obliekli ste ho príliš. Studený krk, hrudník či zátylok zas volajú po ďalšom oblečení.

Môžem vrstviť outlastové oblečenie s tým bez Outlastu?

Môžete. Avšak optimálny termoregulačný efekt dosiahnete práve vrstvením funkčného oblečenia s Outlastom®. Všetky vrstvy sa potom vzájomne podporujú a poskytujú tak potrebný tepelný komfort.