Ako obliecť dieťa na jeseň? Alebo ako vrstviť oblečenie s funkčným materiálom Outlast®

Keď sa bavíme o tom, ako malé dieťa obliecť do jesenného počasia, je asi každému jasné, že jednoduchý návod neexistuje. Jesenné počasie totiž dokáže rodičov poriadne potrápiť. Chvíľu je počasie „na tričko“, a o pár minút neskôr vietor privanie chladný vzduch, ktorý pripomenie, že sa blíži zima. Ako sa s tým teda popasovať?

Dobrou správou je, že keď vrstvíte oblečenie s Outlastom®, nemusí vás menšia zmena počasia rozhodiť. Oblečenie z termoregulačného materiálu Outlast® sa totiž so zmenami počasia vysporiada čiastočne samo. Ako to robí? Využíva zmeny skupenstva látok, ktoré preberajú, skladujú a znovu odovzdávajú teplo.

Začneme tým, že si jesenné počasie pre poriadok rozdelíme na chladné a teplé podľa toho, v akej časti roka sa práve nachádzame. október sa bude rozhodne riadiť vrstvením pre chladnejšiu jeseň, zatiaľ čo v septembri sa budete skôr riadiť vrstvením pre jeseň teplejšiu. Dosť bolo teórie, ideme vrstviť!

 

CHLADNÁ JESEŇ

1. vrstva

Začnime spodnou, teda prvou vrstvou. Tú môže obliecť tenké tričko s dlhým rukávom a legíny, alebo pančucháče. Obe varianty dieťaťu zaistia ideálnu prvú vrstvu.

2. vrstva

Druhú vrstvu pre chladné jesenné dni tvorí mikina šmyk Outlast® a tepláky, alebo softshellky. V tejto fáze nesmieme zabudnúť na doplnky. Jasnou voľbou je šmyková čiapka, doplnky z podšitej kolekcie, alebo v prípade väčšej zimy čiapka pletená Outlast®.

3. vrstva

Teraz dodáme už len bundu Softshell LA a môžeme vyraziť v ústrety jesenným dňom!

 

TEPLÁ JESEŇ - BABIE LETO

1. vrstva

Tú tvorí tenké tričko s dlhým alebo krátkym rukávom a ponožky.

2. vrstva

Druhú vrstvu pre teplé jesenné dni tvorí mikina šmyk Outlast®, alebo vesta s Outlastom, a k tomu tepláky, legíny, alebo softshellky. V tejto fáze nesmieme zabudnúť na doplnky. Jasnou voľbou je šmyková čiapka, alebo doplnky z podšitej kolekcie.

 

 

Hlava v teple

Aj keď sa jesenné počasie môže zdať slnečné, dieťa musí mať na hlave vždy čiapku. Cez hlavu uniká až 70% tepla, preto môže byť viac navlečené, a bude mu chladno. Čiapka tiež chráni ušká, najmä pred vetrom.

Môžem vrstviť outlastové oblečenie s tým bez Outlastu?

Môžete. Avšak optimálny termoregulačný efekt dosiahnete práve vrstvením funkčného oblečenia s Outlastom®. Všetky vrstvy sa potom vzájomne podporujú a poskytujú tak potrebný tepelný komfort.