Druhové rozdelenie čiapok a porovnanie ich pružnosti

Ako vybrať tú správnu Outlast® čiapku? Aké druhy u nás nájdete a aké pružnosti možno od jednotlivých druhov očakávať?

 

Video - Porovnanie pružnosti čiapok Outlast®

Čiapky z tenkého Outlastu®
Sú vo všetkých svojich typoch ideálnou voľbou na leto.
Chránia pred letným slnkom a znižujú potenie, čím zamedzujú u malých detí tvorbe potničiek. Sú veľmi pružné, vďaka čomu sa krásne prispôsobia hlave dieťaťa. Iste oceníte, že krásne chráni vášho potomka pred slnečným žiarením.

 

Klobúčiky s Outlastom®
Sú vyrobené rovnako ako predchádzajúca čiapka z tenkého Outlastu®.
Klobúčiky nepružia, sú podlepené tkaninou, ktorá pomáha držať tvar klobúčika. Už zo svojej podstaty teda pružiť nemôžu. Je teda potrebné vybrať naozaj tak, aby na hlavičku sadli. Pokiaľ budete mať cestu na niektorú z našich predajní, bude ideálny klobúčik vyskúšať priamo na mieste.

 

Čiapka zo šmykového Outlastu®
Sú teplejším variantom čiapok z tenkého Outlastu®.
Na rozdiel od tenkého Outlastu® má ten šmykový na rube slučky (iná štruktúra úpletu), ktoré materiál robia teplejším a ešte pružnejším. Čiapky zo šmykového Outlastu® sú pružnejšie, než čiapky z Outlastu® tenkého. Rovnako ako čiapka tenká sa výborne prispôsobí každému dieťaťu. Šmykové čiapky sú výbornou voľbou na jeseň/jar.

 

Čiapky podšité
Skladajú sa z dvoch vrstiev.
Vnútorná vrstva čiapky je vždy náš tenký Outlast® a vonkajšiu vrstvu väčšinou tvorí bavlna s elastanom. Pružnosť tohto typu čiapok je ovplyvnená menej pružnou vonkajšou vrstvou. Oproti jednovrstvovým čiapkam sú pevnejšie, dobre držia tvar a menej pružia. Tieto čiapky sú vhodné na obdobie jeseň/jar.

 

Čiapky pletené
Pletené čiapky majú podšívku z tenkého Outlastu®, takže znižujú možnosť potenia rovnako ako všetky ostatné čiapky.
Tieto čiapky pružia v závislosti na väzbe, avšak vždy sú pružnejšie, než čiapky podšité. Veľakrát sa (v závislosti na väzbe) vyrovnajú čiapkam zo šmykového Outlastu®. Pletené čiapky sú jasnou voľbou na zimné obdobie.